Wie zijn wij?

De kerngroep van (onder)afdeling Eindhoven van de Fietsersbond bestaat uit:

  • Peter Plantinga (woordvoerder)
  • Pieter Nuiten
  • Timo Bootsma
  • Francien Dechesne (twitter, Ventiel)
  • Annemie Driessen-Kalkhoven (afdeling Zuidoost Brabant)

Wij zijn te bereiken via mail: [email protected].

Als ‘afdeling Eindhoven’ van de Fietsersbond zetten wij ons in voor betere en veiligere fietsvoorzieningen in Eindhoven. De ‘kerngroep’ van de fietsersbond – afdeling Eindhoven bestaat momenteel uit vijf vrijwilligers, die proberen om de verkeersontwikkelingen in Eindhoven te volgen en die proberen invloed uit te oefenen op de plannen met als doel veilig en comfortabel fietsen.

Dat doen wij door ons te profileren als een inhoudelijk deskundige gesprekspartner voor gemeente (college, ambtenaren, CVO), politieke partijen en overige instanties (SRE, Trefpunt Groen Eindhoven). Op deze manier nemen wij deel aan diverse overleggen over verkeersvoorzieningen in Eindhoven. Veel van onze informatie wordt daarbij aangeleverd door de leden van de Fietsersbond in Eindhoven. Buiten de stad zijn wij aangesloten bij de afdeling Zuid-Oost Brabant van de Fietsersbond, die op provinciaal niveau in overleg vertegenwoordigd is.

Wij hebben echter niet de illusie dat we vanzelf van alle ontwikkelingen in Eindhoven op de hoogte geraken. Daarom, mocht je iets opvallen over fietsen in Eindhoven: meld het ons!