Bezoek Fietsersbond België

Op 18 oktober jl. hebben 51 leden van een verschillende afdelingen van de Belgische fietsersbond een bezoek gebracht aan Eindhoven. Na ontvangst op het stadhuis was er eerst een presentatie van Bas Braakman over het fietsbeleid van de gemeente Eindhoven. Daarna hield Pieter een voordracht over de Nederlandse fietsersbond en haar Eindhovense afdeling. Beide verhalen werden goed ontvangen en leidden tot boeiende vragen en discussies. 

Na de lunch werd in vier groepen een 20 km lange fietstocht gemaakt langs Eindhovense (fiets) high lights (fietsenstalling 18 septemberplein, Oirschotsedijk, eerste deel Slowlane, Hovenring, Genneperparken) en enkele low lights (Strijp-S). Mede door het prachtige weer en de drukte in de stad (Dutch Design week, zaterdagmiddagpubliek en een vroege wedstrijd van PSV) viel ook de fietstocht prima in de smaak. Uit de reacties van onze gasten was te merken dat er in Eindhoven inmiddels aardig wat bereikt is.

Een aantal foto’s van deze dag is te vinden via deze Facebook link.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *