Eindhoven geen Fietsstad 2014, Fietsersbond ziet nog volop werk

De Fietsersbond heeft op donderdag 8 mei bekend gemaakt dat Zwolle de titel Fietsstad 2014 heeft gewonnen. De lokale afdeling van de Fietsersbond in Eindhoven vindt het jammer voor de gemeente, maar begrijpt de keuze van de jury. Woordvoerder Pieter Nuiten: “Eindhoven is nog niet klaar voor de titel, maar de nominatie bevestigt dat de gemeente absoluut op de goede weg is.”

Transformatie

De jury noemt Eindhoven een stad die duidelijk aan het transformeren is van een autostad naar een fietsstad. Pieter Nuiten deelt de visie van de jury dat die transformatie nog niet afgerond is. “Eindhoven is voor een groot deel nog ingericht op de auto, dat merk je bijvoorbeeld door de grote hoeveelheid verkeerslichten, waardoor fietsers en voetgangers lang moeten wachten. Ook de nieuwe busbanen (HOV2) zorgen voor veel oponthoud. Daar is nog wel verbetering mogelijk. Pieter Nuiten vervolgt: “Er gaat gelukkig ook steeds meer goed. Bijvoorbeeld binnenkort de aanleg binnenkort van een goed fietspad langs het Van Abbemuseum en de herinrichting van de Hoogstraat”.

Centraal

De Fietsersbond Eindhoven hoopt dat de Fietsstadverkiezing er voor zorgt dat de fiets de komende jaren centraal blijft staan in Eindhoven. “Je merkt dat gemeente, bedrijven en bewoners steeds meer inzien dat de fiets een plek verdient in de stad. Dat is bijzonder, en daar zijn we heel blij mee. Nu is het zaak om dit zo te houden. Wie weet wint Eindhoven dan een volgende verkiezing.”

In totaal deden 19 gemeenten mee aan de verkiezing van Fietsstad 2014. Naast Eindhoven en winnaar Zwolle waren ook Almere, Enschede en Velsen genomineerd voor de prijs. De verkiezing van Fietsstad 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Profile de Fietsspecialist en Klaver Group.

Meer informatie

Het juryrapport Fietsstad 2014

Aanbevelingen voor Eindhoven, fietsgemeente in wording

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *