Petitie verbetering luchtkwaliteit in Eindhoven aangeboden aan gemeente

Op 8 april jl. heeft de vereniging Milieudefensie samen met de werkgroep Luchtkwaliteit in Eindhoven een petitie voor gezonde lucht in Eindhoven, ondersteund met ruim 3400 handtekeningen, aangeboden aan de gemeente. In de petitie wordt gevraagd om effective maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Kort samengevat gaat het om het weren van de meest vervuilende voertuigen uit de stad, het stimuleren van wandelen, fietsen en openbaar vervoer, en van elektrische auto’s en fietsen, en het uitbreiden van het openbaar groen in de stad.

De fietsersbond Eindhoven steunt deze petitie van harte. Wij staan ook voor een verder verbeterd fietsbeleid en ondersteunen het promoten van de elektrische fiets. Maar nog liever zien we dat vieze brommers en scooters worden geweerd. Te beginnen met de fietspaden waar ze al niet op horen (met name Fellenoord, Dorgelolaan en grote delen van Meerhoven) en daarna het hele gebied binnen de ring, als een soort milieuzone.

Meer informatie over de petitie vind je op de site van Milieudefensie.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *