8 september: Kabaal voor het kanaal

KABAAL VOOR HET KANAAL

Demonstratieve fietstocht in het kader van de actie:  

STUIT DE RUIT

Dit is een actie tegen aanleg van de west- oost verbinding vanaf Son naar Beek en Donk, dwars door het Dommeldal, de Breugelse Beemden, Nuenens Broek, Achterbosch en de bezittingen van Brabants landschap Heerendonk en Ruweeuwsels. Ook het kanaal zelf, met zijn wonderschoon en druk fiets, skeeler en wandelpad, mag niet worden aangetast door een weg er vlak langs met alle verkeerslawaai en fijnstof van dien.  

Wanneer en waar

Op zondag 8 september vanuit de gemeenten voor wie het Wilhelmina kanaal een onschatbaar natuur en cultuur element is vanwege zijn historie en prachtige ligging in het Brabantse landschap.

De gemeenten/ kernen zijn:

·         Son en Breugel

·         Nuenen, Nederwetten en Gerwen

·         Laarbeek met Lieshout en Aarle rixtel

·         Eindhoven, vanwege het belang voor deze grote stad

De fietsers komen samen halverwege, n.l. bij het fietsers café De Krakenburg bij Stad van Gerwen, zo rond 12 uur.

Het KABAAL zal zowel letterlijk als figuurlijk zijn, d.w.z. kabaal van pannendeksels, toeters e.d. en maximale publiciteit in pers en omroep.

Doel van de demonstratieve fietstocht is de definitieve tracé vaststelling op 12 september door de provinciale stuurgroep te verhinderen.

Onze gastvrouw bij de Krakenburg ie Gertie Verhagen ([email protected]). Zij zal tegen betaling koffie en frisdrank serveren op receptietafels. De plaats van samenkomst is het plein tussen de stallen. Aldaar geen KABAAL meer om de dieren niet te verontrusten. Twee sprekers zullen de fietsers toespreken.

Vanuit Eindhoven

Verzamelen: Tennispark Bokt aan de ventweg van de Eindhovense weg naar Son, 10.45 uur

Start 11.00 uur

Ventweg volgen richting Son, bij rotonde rechtsaf Driehoek, linksaf eveneens Driehoek, rechts af kanaaldijk Zuid, bij Stad van Gerwen de brug over en meteen rechtsaf, de Kwade Straat, recht door, de Weverse kanaaldijk, linksaf, Olen, na 100 m. rechts fietsers café De Krakenburg. Samenkomst: op het plein tussen de stallen.

Vanuit Son en Breugel

Verzamelen: Kerkplein 10.45 uur

Start: 11 uur,

Nieuwstraat, kanaalbrug over, links af Kanaaldijk Zuid, bij Stad van Gerwen de brug over en meteen rechtsaf, de Kwade Straat, recht door, de Weverse kanaaldijk, linksaf, Olen, na 100 m. rechts fietsers café De Krakenburg. Samenkomst: op het plein tussen de stallen.

Vanuit Lieshout

Verzamelen: Heuvel, bij Brasserie Morees 10.45 uur

Start 11 uur

Ribbiusstraat in, rechtsaf de provinciale weg, Bij rotonde rechtsaf, ook de Provinciale weg, kanaalbrug over, direct rechtsaf de Lange Dreven, rechtsaf de Deense Hoek, nogmaals rechtsaf de Deense Hoek, voorbij de Ruweeuwsels recht door de Stadse Kanaaldijk, Bij Stad van Gerwen, de brug over en meteen rechtsaf de Kwade Straat, recht door de Weverse Kanaaldijk, linksaf Olen in, na 100 m. rechts fietsers café De Krakenburg. Samenkomst: op het plein tussen de stallen.

Vanuit Nederwetten

Verzamelen: Kerkplein St. Lambertuskerk, 10.45 uur

Start 11 uur

Rechtsaf Hoekstraat, bocht volgen Hoekstraat, Linksaf Hooidonk, Voor de brug rechtsaf Kanaaldijk Zuid.  Bij Stad van Gerwen, de brug over en meteen rechtsaf de Kwade Straat, recht door de Weverse Kanaaldijk, links af Olen in, na 100 m. rechts fietsers café De Krakenburg. Samenkomst: op het plein tussen de stallen.

Vanuit Aarle Rixtel

Verzamelen: Kerkplein Mariakerk,10.45 uur

Start : 11 uur

Dorpstraat, rechtsaf Kerkstraat, recht door Molenstraat, linksaf Opstal, linksaf Wilhelmnaweg, recht door Lange Dreven. Bij Stad van Gerwen, de brug over en meteen rechtsaf de Kwade Straat, recht door de Weverse Kanaaldijk, links af Olen in, na 100 m. rechts fietsers café De Krakenburg. Samenkomst: op het plein tussen de stallen.

Vanuit Nuenen

Verzamelen : Molen de Roosdonk, 1045 uur

Broekdijk, rechtsaf de Nieuwe Dijk, recht door de Vlasvenweg, linksaf de Stadse Kanaaldijk, Bij Stad van Gerwen, de brug over en meteen rechtsaf de Kwade Straat, recht door de Weverse Kanaaldijk, linksaf Olen in, na 100 m. rechts fietsers café De Krakenburg. Samenkomst: op het plein tussen de stallen.

Vanuit Gerwen

Verzamelen: Kerkplein St. Klemens,10.45 uur

Start 11.00 uur

Laar en die blijven volgen tot de Nieuwe Dijk, deze rechtsaf. recht door de Vlasvenweg, linksaf de Stadse Kanaaldijk, Bij Stad van Gerwen, de brug over en meteen rechtsaf de Kwade Straat, recht door de Weverse Kanaaldijk, linksaf Olen in, na 100 m. rechts fietsers café De Krakenburg. Samenkomst: op het plein tussen de stallen.

N.B. de routes vanuit Nuenen en Gerwen leiden niet rechtstreeks naar Stad van Gerwen, omdat zij dan niet langs het Wilhelmina kanaal zouden gaan –en daar gaat het toch om. Zij volgen daarom nog een stuk Stadse Kanaaldijk.

 

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *