Groene Corridor

De Groene Corridor is een geplande, autoluwe route tussen Oirschot en het centrum van Eindhoven. Het zorgt er daardoor dat Eindhoven wordt verbonden met het Groene Woud, het natuurgebied
ten noordwesten van de stad. De geplande route is 13 kilometer lang.

De route zal beginnen op de Markt in Oirschot, gaat over de Eindhovensedijk, en komt via de Oirschotsedijk Eindhoven binnen. Via de Zwaanstraat, Torenallee en Mathildelaan eindigt de route bij de Lichttoren in Eindhoven. De huidige Oirschotsedijk wordt daarbij omgebouwd tot een breed pad voor fietsers en wandelaars. Dit pad bevindt zich over de gehele lengte tussen rijen eiken. Automobilisten kunnen gebruik maken van de smalle ventwegen aan beide zijden van het pad. Het is echter de bedoeling dat autoverkeer tussen Oirschot en Eindhoven via de A58 zal gaan.

Inmiddels is er op de Torenallee in Strijp S al een begin gemaakt met de aanleg van de Groene Corridor. Sinds 11 september 2013 wordt het eerste stuk van de Oirschotsedijk (tussen de Bezuidenhoutseweg en de Anthony Fokkerweg) vernieuwd.

Ter hoogte van het Beatrixkanaal zal de Groene Corridor de Slowlane kruisen.

In Oirschot is met gemengde gevoelens op de plannen voor de Groene Corridor gereageerd. Het minder toegankelijk maken van wegen voor autoverkeer blijft een gevoelig onderwerp. Daarbij wordt de sociale onveiligheid van solitaire fietspaden vaak als drogreden gebruikt.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *