Fietspad Eindhoven – Valkenswaard

Als onderdeel van het gebiedsakkoord Grenscorridor N69 is er een snelfietspad opgenomen tussen het centrum van Valkenswaard en de High Tech Campus in Eindhoven. Het beoogde vrijliggende fietspad loopt door de bossen tussen Valkenswaard en Eindhoven over het oude trace van de spoorlijn tussen deze plaatsen. Behalve in het centrum van Valkenswaard is er op de route geen enkel verkeerslicht. Vanaf de High Tech Campus is het centrum van Eindhoven via het bestaande fietspad langs de Dommel comfortabel bereikbaar.

Juist door de comfortabele uitvoering en de directheid heeft deze verbinding een duidelijke meerwaarde ten opzichte van de bestaande alternatieven (het fietspad langs de drukke N69 en de meer op Veldhoven gerichte route over de Onze Lieve Vrouwendijk). De gemeenteraad van Valkenswaard heeft eind 2012 echter besloten dat het fietspad niet nodig is, en daarmee eenzijdig een deel van de genoemde afspraken opgezegd.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *