Fietsparkeren stationsgebied

In 2013 wordt begonnen met de verbouwing van het centraal station Eindhoven. De werkzaamheden zelf, die jaren zullen duren, hebben al meteen invloed op het fietsparkeren bij het station. Hierover hebben we in het Ventiel 148 al geschreven – een vinger aan de pols is al nodig gebleken om de uitvoerders (die werken in opdracht van Prorail) te houden aan de afspraak met de gemeente dat de werkzaamheden geen reductie van de capaciteit mogen betekenen. Begin 2013 is begonnen met de kabelwerkzaamheden op het stationsplein aan de centrumzijde.

Misschien meer nog dan op de (tijdelijke) fase van de werkzaamheden, zijn wij er natuurlijk op gebrand om ervoor te zorgen dat het nieuwe station zo goed mogelijk bereikbaar is per fiets, dat er goede stallingen zullen zijn -zowel betaald als onbetaald- en dat de toegankelijkheid van het station zelf voor fietsers ook verbeterd. Wat dat laatste betreft is de winst makkelijk geboekt, gezien de belabberde huidige situatie – een belangrijke en prominente verbetering wat dat betreft zullen de roltrappen en lift naar en van de perrons vormen.

Hieronder enkele berichten van de gemeente over de voortgang van de stationsrenovatie. In de loop van 2013 hopen we meer te kunnen melden over de specifieke plannen t.a.v. de fietsvoorzieningen.

eindhoven.nl: ontwerp nieuwe passage station (6 april 2012)

eindhoven.nl: ruimte voor werkzaamheden station (27 november 2012)

eindhoven.nl: bouw stationspassage definitief naar Heijmans (7 december 2012)

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *