Fietsparkeervoorzieningen nodig op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport groeit -en verbouwt-  gestaag. Waar het autoparkeren rond deze groei wel regelmatig de aandacht krijgt (zie bijvoorbeeld de pijnlijke aflevering van “De Slag Om Nederland” van 3 oktober j.l.), proberen wij al jaren aandacht EN faciliteiten te krijgen voor het fietsparkeren. Niet alleen voor dagjesmensen, uitzwaaiers en andere korte bezoekers, maar ook voor reizigers. Want ook voor Eindhovenaren in deze laatste categorie is de fiets een aantrekkelijk vervoermiddel, zeker voor korte meerdaagse trips.

Voor de verbouwing stond er slechts een handvol ouderwetse voorwielklemmen. HIer laat je voor een meerdaagse zaken- of vakantiereis niet gerust je fiets in achter. De medewerkersstalling is op aanvraag wel beschikbaar gebleken, maar deze is na een bepaald tijdstip in de avond niet meer toegankelijk. Wij vinden dat de fiets ook aandacht verdient bij een zo’n grondige verbouwing als de huidige, en pleiten dus voor een deugdelijke fietsparkeervoorziening die ook voor reizigers bruikbaar is.

Naar aanleiding van een aantal Twitterberichten hebben wij opnieuw contact gezocht met Eindhoven Airport om te pleiten voor een deugdelijke fietsparkeervoorziening voor reizigers.

Hieronder een selectie uit de Tweets over dit onderwerp:

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *