Fietsenstalling 18 Septemberplein overvol

De fietsenstalling op het 18 septemberplein is erg populair. Zo populair dat het vaak overvol is. Omdat de stalling op het 18 Septemberplein bedoeld is voor het winkelend publiek, en personeel van de winkels in het centrum, en niet forenzengebruik, is door de gemeente besloten de stalling op het 18 Septemberplein vanaf 1 januari 2013 een uur later open te laten gaan, d.w.z. om 8 uur in plaats van 7 uur ’s morgens. Zie ook dit bericht van de gemeente. Of dit het gewenste effect heeft gehad, is op dit moment nog niet bekend.

De gemeente is in overleg met belanghebbenden, waaronder ook de Fietsersbond, voor oplossingen. Zo is er op 19 november 2012 op initiatief van raadslid Frank Depla (PvdA) een zogenaamde “schouw” geweest, een wandeling van de wethouder, enkele raadsleden, ondernemers een een vertegenwoordiging van ons, om de fietsparkeersituatie in het centrum eens in de praktijk te bekijken en door te spreken.

Een verslag van deze schouw is te lezen in het komend Ventiel (nr. 149, maart 2013).

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.